fredag 11 januari 2008

Konstnär LISELOTTE STRÖM

I EN RÖD LITEN STUGA..............


bara några meter från Skyllbergs bruks huvudkontor träffar bloggen konstnären Liselotte Ström. Liselotte är en öppen person som gärna pratar om sin lilla röda stuga (som tillhör bruket) som hon hållt till i från 2005. Den har tidigare varit valsverkskontor. Och det är rätt mysigt när hon berättar att hon gick till brukspatron (jo det är titeln) Gustaf Svensson och frågade om hon fick hyra en lokal - och brukspatron Svensson blev uppenbarligen förtjust i Liselotte för hon får disponera stugan gratis. Hon har tidigare under ett 20-tal år drivit konstcirklar.


Liselotte arbetar framförallt i akvarell, hon gör bilder på beställning för privatpersoner såväl som för företag och organisationer. Du kan handla hennes bilder i den här lilla röda stugan men inte bara bilder för hon målar/dekorerar gamla saker, här finns böcker, prydnadsföremål och inredningsdetaljer och mycket mer. "Här blir man aldrig färdigtittad" har en besökare sagt.

Lycka: "när jag fick med två bilder i Nordiska akvarellsällskapets vandringsutställning för några år sedan."

Favoriter: Författaren Torgny Lindgren, poeten Dan Andersson och så konstnären Lars Lerin vars bilder är stämningsfulla så det känns i hela kroppen.

Musik: Blues o Lovsånger.

Öppettider i den lilla röda stugan: torsdagar 15.00 - 2100, fredagar 13.00 - 18.00 och lördagar 12.00 - 16.00.

Liselotte har sin nästa utställning på Galleri Svanen vid Tysslingen i februari .


"Den som inte kan se skönheten i en ko är inte värd att leva."
Torgny Lindgren



Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.