måndag 14 januari 2008

EVA EASTWOOD


Det känns lite grand som vår idag (14 januari) med vackert väder och solsken och ännu mer vårlikt känns det när Bloggen intervjuar Eva Eastwood, som känns som en fläkt av våren. Och det inte bara för att hennes nya platta är på gång utan hennes sätt att vara och prata.
Vi börjar med att prata om Falköping ,där Eva hade en konsert i Julas, hon känner lite speciellt för den staden eftersom hon gjorde en av sina första spelningar där.
Sen kom en tid då Eva och musikerna i The major Keys kämpade på.

2005 var hon med i Allsång på Skansen - " det förändrade allt." Eva som nyss fått barn fick känna av att alla ville ha henne och ville dessutom betala.

"En "ny" mogen kvinnlig artist tar plats i den översta svenska divisionen" skrev Artister och Musik när henns platta Ton Of Heart kom ut 2006, en rockabillyplatta med underton av country enligt samma källa.
Eva är från Örebro - Varberga och gifte i början på 90-talet in sig i Östlundsläkten från Hult med sin Janne. Hon är sångerska, kompositör och filosof.
Bloggen undrade om det där med filosofi om inte det har en något religiös underton. "Man är ju en sökare och jag tror att det är en hjälp från ovan som har gett mig förmågan att skriva och komponera."

Lycka: att varje dag känna sig fri och få göra det man vill. När livet är gott.
Person : min man Janne och Jocke i The Refreshments.
Musik: just nu Marit Bergman, Robin och Dolly Parton "för dom gör sina grejor."
Plats: Talludden här i Åsbro "för där friade min man till mej."
Orsaken till intervjun med Eva är att hon är "havande" med en ny platta - Ego With Servants. Titeln? undrar Bloggen: Jo den skall sticka ut - i själva verket betyder den motsatsen till vad man tror.
Det är en "renodlad" Eva Eastwood - platta, för hon är förutom sångerska, kompositör även producent. Plattan släpps i vår.
Här får vi ett helt annorlunda smakprov än vi är vana vid - det är minst sagt personligt.
Låten heter Century Jesus och den skrevs i bussen på väg till en spelning. Eva som kände så starkt för vad hon kommit på i bussen så gick ur den en stund och spelade in låtidén på sin mobiltelefon.
Renodlad Eva Eastwood.

dubbelklicka på pilen för att se och lyssna!
Ännu ett smakprov får du här i form av låten Ego With Servants (demo) Klicka här. Välj sedan "öppna".
TILL SIST EN STORT GRATTIS TILL DEN "6.e hemliga medlemmen i bandet" - FARMOR - som fyller 70 år den 15 januari !!!
På bloggens hemsida Åsbrobloggen finns under flik 4 texten till Century Jesus och en förteckning över Evas plattor.

fredag 11 januari 2008

Konstnär LISELOTTE STRÖM

I EN RÖD LITEN STUGA..............


bara några meter från Skyllbergs bruks huvudkontor träffar bloggen konstnären Liselotte Ström. Liselotte är en öppen person som gärna pratar om sin lilla röda stuga (som tillhör bruket) som hon hållt till i från 2005. Den har tidigare varit valsverkskontor. Och det är rätt mysigt när hon berättar att hon gick till brukspatron (jo det är titeln) Gustaf Svensson och frågade om hon fick hyra en lokal - och brukspatron Svensson blev uppenbarligen förtjust i Liselotte för hon får disponera stugan gratis. Hon har tidigare under ett 20-tal år drivit konstcirklar.


Liselotte arbetar framförallt i akvarell, hon gör bilder på beställning för privatpersoner såväl som för företag och organisationer. Du kan handla hennes bilder i den här lilla röda stugan men inte bara bilder för hon målar/dekorerar gamla saker, här finns böcker, prydnadsföremål och inredningsdetaljer och mycket mer. "Här blir man aldrig färdigtittad" har en besökare sagt.

Lycka: "när jag fick med två bilder i Nordiska akvarellsällskapets vandringsutställning för några år sedan."

Favoriter: Författaren Torgny Lindgren, poeten Dan Andersson och så konstnären Lars Lerin vars bilder är stämningsfulla så det känns i hela kroppen.

Musik: Blues o Lovsånger.

Öppettider i den lilla röda stugan: torsdagar 15.00 - 2100, fredagar 13.00 - 18.00 och lördagar 12.00 - 16.00.

Liselotte har sin nästa utställning på Galleri Svanen vid Tysslingen i februari .


"Den som inte kan se skönheten i en ko är inte värd att leva."
Torgny Lindgren



torsdag 3 januari 2008

HELPDESK

Redan på Ansgars tid hade man problem med den tidens system ....................

Dubbelklicka på pilen för att starta filmen.

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.