torsdag 28 maj 2009

SYRENEN



Idag invigdes Syrenens nya lokaler i Askersund till tonerna av "Vita syrener de blomma..." och socialchefen Ingvar G. Wahlström hälsade välkommen till den välbesökta invigningen.






Socialnämndens ordförande Siv Ahlstrand förrättade själva invigningen och klippte det blågula bandet. Hon var mycket glad och nöjd med "Syrenen" och berättade:

Syren är komunens korttiddsboende med 20 platser för korttidsvård, rehabilitering,växelvård och vård i livets slutskede. Om man t ex blir utskriven efter en operation på USÖ kan man få komma hit och rehabiliteras innan man kommer hem till sin bostad. Växelvård innebär att anhöriga som sköter en sjuk eller gammal kan få avlastning. Eller så kan man få vistas här ett tag om man inte klarar av att bo själv, i väntan på särskilt boende.

Till verksamheten finns läkare och sjuksköterska kopplade - Vårdcentralen ligger i närheten.

Det har varit en lång och krokig väg fram till invigningen idag. Projeket påbörjades 2005 och man förhandlade med hyresvärden Länsgården (Landstinget) om lokalerna. Sen var det svårt att få tag på en byggare som ville åta sig uppdraget. Sen gick byggaren konkurs.... men nu är det alltså klart.

Bloggen imponerades av de nya lokalerna t ex hur ett vårdrum ser ut:



Siv Ahlstrand visar här en hjälpanordning som kan hjälpa personal att lyfta patienter - ja en fantastisk grej som löper på skenor i taket på rummet.
Till sist, såväl Siv som andra, framhöll personalens insatser dvs att samtidigt flytta och ta hand om patienterna och riktade ett stort tack till dom.

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.