onsdag 23 april 2008

ÅSBROHALLEN - hur hittar man dit?

Åsbrohallen ägs av Askersunds kommun men sköts av ÅSBRO GOIF och kommunen ger visst bidrag till verksamheten.
GOIF har 4 sektioner: gymnastik, fridrott, hallsektion och den största, innebandy.
Hallen har 300 läktarplatser.
Nyligen förlängdes kontraktet på 3 år mellan kommunen och GOIF.
Utanför hallen finns en fin fotbollsplan som bl a används av Skyllbergs IK.
Det finns inga skyltar som visar var Åsbrohallen ligger. Se längre fram i reportaget.
........................

Bloggen guidas runt och informeras av GOIF:s allt i allo (som är halvtidsanställd på kansliet) Carina Stjernström. Hon sköter t ex alla bokningar av hallen.
Verksamheten är av stor omfattning. Vissa tider, framförallt på kvällstid, är den så omfattande att barngymnastiken har man i skolans gymnastiksal. Men man kan få plats för mer t ex konferenser och sammanträden och så finns det lediga tider på dagen.

Aktiviterna är som ett stort smörgåsbord: innebandy, inomhusfotboll, tennis, volleyboll, uthyrning av lokaler för konferenser och sammanträden,ungdomsgårds-verksamhet, nyligen har man kommit igång med boule, inomhuscurling, man arrangerar cuper och läger m m.

Carina är mån om att framhålla den gamla föreningen som skötte hallen - Ideella föreningen - att den har varit hjälpsam och t ex skänkt den speciella mattan för curlingspelet. Lokaliteterna är förutom den stora hallen, ett stort konferensrum, en cafeteria med en liten scen och så finns det "logement" där de som deltar i t ex cuper och läger kan övernatta till en rimlig kostnad (70:-/natt).Det finns 50-60 bäddplatser. Carina berättar gärna om den Fritidsgårdsverksamhet som man har och som drivs av innebandysektionen. Carina har själv bidragit till denna verksamhet genom att söka statliga pengar från det s k Idrottslyftet och det blev 15000:- för 2008.

Det finns saker som behövs, enligt Carina, nya fönster, fler omklädningsrum, fler parkeringsplatser och gärna asfalterad väg fram till hallen. "Det är ett ansvar för kommunen att bevara och sköta hallen - det ger bra reklam" eller som politikern Staffan Korsgren sa i ett tidigare reportage "Hallen är Åsbros ansikte utåt." Och Bloggen har hört en aktiv idrottsledare från Örebro säga "Tänk om vi hade sådana här lokaler för ungdomsverksamhet i Örebro."

Så var det där där med skyltning, den är obefintlig men det lär ha funnits EN skylt men den har plockats bort. Carina berättar att hon får mängder av samtal om hallens geografiska läge, och mackpersonal har berättat för Bloggen att dit kommer hallbesökare och frågar efter vägen. Det är ju lite försmädligt att t ex cup- och lägerdeltagare inte hittar till hallen, och inte är det så lätt heller för det är en "krånglig" väg och än värre när det saknas skyltar.
Om kommunen inser Åsbrohallens betydelse så samarbetar den med Vägverket och fixar minst 4 skyltar. Utan all annan jämförelse, så kan man säga att man kan inte undgå skyltarna som visar vägen till Behrn Arena i Örebro.
Tillägg 25/4: Efter att Tekniska förvaltningens chef, Kjell Hedenström, läst Åsbrobloggen mailar han "vi ska undersöka om och varför skyltningen är bristfällig."

1 kommentar:

Anonym sa...

alla som bor och betalar skatt har samma rätt som andra kommuninnevånare att få del av skattepengen...bra att du drar upp det i ljuset..varför inte skylta rejält på något gärde före och efter Åsbro vid nya 50-lappen..kul att läsa din blogg....
vwellermo.blogg.se

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.