måndag 14 april 2008

Tips på VÅRUTFLYKT o tips för våra kommunpolitiker

Här ett förslag på en liten utflyktsresa till Västergötland. Huvudmålet är Vara konserthus.
Här resrutten.

Löwings konstkafé.
Åk till Skövde via Hova, fortsätt mot Skara och ta av vid Varnhems klosterkyrka och fortsätt mot Broddetorp och i Broddetorp,korsa Hornborgaån och direkt efter ån till vänster ligger detta fina hus. Det är en gammal ladugård och lada som inrymmer både ateljé, kafé och restaurang och som drivs av kontsnärsparet Löwing. Mitt förslag att man tar en fika här, tittar på konsten, som kan sägas tilltala de flesta som tycker om föreställande "bilder". Därefter passa på att kolla in Hornborgasjön eller andra delar av den s k Fågelvägen. Klicka på länken för mer idéer.Löwings konstkafé.

Det tar ungefär 1 tim o 45 min att åka hit från Åsbro.

Efter fikat vänd och åk tillbaka mot Skaravägen (endast några kilometer) och varför inte stanna till i korsningen för att göra ett besök i Varnhems Klosterkyrka.

Vara konserthus eller Varas framtidshus.
Åk mot och förbi Skara till Vara, där är det skyltat fram till konserthuset. Och när Du är framme är det lunchdags och Du kan besöka den fina restaurangen.
Bloggen blev helt fascinerad av huset och inte minst av dess historia (konserthuset fyller 5 år i år).

foto: Anders Jirås

Tillkomsten av huset är en saga - tänk Dej en liten kommun på Västgötaslätten som avfolkas och i princip är döende, då kommer man på att bygga ett framtidshus. Man la sig inte ner utan man storsatsade på kultur och smarta lösningar - samutnytjande med gymnasieskola, Kommunfullmätige sammanträder här, man arrangerar konferenser, och en restaurangverksamhet som också är skolmatsal (först äter barnen här, sen kommer de vuxna och dricker nåt gott i baren) och så har Bohuslän Big Band och vokalkören VOX sin hemmascen här och administreras av Vara Konserthus. Och man har omkring 200 olika arrangemang per år t ex Tommy Körberg, Waterloo-the Abba show, barnföreställningar o mycket mycket mera. Man har tre scener. Den största är magnifik, ridån tex, ta en extra titt på den - kostnad över 1 miljon kroner, stolarna 4000:-/st.

Blogggen besökte Musikkaféet och bjöds på kaffe med musikaliskt dopp. Det går nog inte att i ord beskriva det här huset. Det finns konst också - kika gärna på det mångfacetterade konstverket "Speglingar och blänk i Venedig" och fundera över vilken teknik konstnären har använt.

Vilken stolthet det här huset gett invånarna i Vara, det finns kö på människor som vill arbeta idéellt som "agenter" och verksamheten går med vinst och man har inte ett öre i skuld.

Klicka på länken och läs mer och besök Varas Framtidshus vilket Bloggen helst kallar det.

Bästa Kommunpolitiker i vår kommun, res ner och inspireras när Ni funderar över åtgärder för Sjöängsskolan. Konserthuset När Du klickar på länken kommer Du till SAGAN därför att bloggen anser den är så fantastisk, välj sedan "hem" för att få starta från början s a s.

1 kommentar:

konferens göteborg sa...

West Coast är så härligt då, du bör kolla om det finns hotell och rum nu. Det blir riktigt lika snabbt slutsålda, eftersom det finns så många människor som besöker västkusten under denna säsong.

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.