tisdag 27 januari 2009

Inlägg från Kurt Blomqvist om GATUBELYSNING.

När den socialdemokratiska föreningen i Åsbro startades om efter ett långt uppehåll så var de första kraven som föreningen tog fram följande:
Gatubelysning från samhället upp till Sporthallen för att ungdomarna skulle få en säkrare väg.
Distriktssköterska en dag i veckan i Åsbro.
S-föreningen i Åsbro bad några s-ledamöter i kommunfullmäktige att skriva en motion angående gatubelysning upp till Sporthallen.


Genom denna motion är nu belysningen förhoppningsvis en bit på väg då Tekniska Nämnden har beslutat föreslå Kommunstyrelsen att prioritera belysningen till Sporthallen.

För att Tekniska Nämnden skall kunna sätta upp belysningen under 2009 behöver de ett extra anslag på 260 000 kronor. Får man inte det så är ett alternativ belysning efter väg 609 upp till Västra Å. För att det skall genomföras krävs att Kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget från Tekniska Nämnden.
Vi får alla hoppas att Kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget och beviljar det extra anslag som behövs för att ordna gatubelysningen upp till Sporthallen.


Håll med om att det vore fantaskiskt om vi redan under 2009 kunde få belysning ända fram, som enligt tidigare förslag skulle genomföras 2010 eller 2011. Även om det bara skulle bli belysning upp till Västra Å så skulle det vara en bra början till säkrare väg för våra ungdomar.
Är du intresserad att vara med att genom socialdemokraterna i Åsbro påverka Åsbros framtid, då kan du höra av dig till undertecknad på tel. 070-535 02 98. Du kan också se när vi har möten i NA eller på anslagstavlorna i samhället.
Kurt Blomqvist
Ordförande

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Kurt, klart att det ska finnas gatubelysning upp till V:Åh. Vad man mer vill ha är att kommunen anslår pengar för att asfaltera vägen upp till Åsbrohallen. Eller åtminstonde gör något åt vägen då den är under all kritik med alla hålor överallt. En bra skyltning behövs med.

Anonym sa...

Nu när kommunstyrelsen har beslutat att man skall prioritera belysningen upp till Sporthallen så känns det bra och att det verkligen blir av under 2009. Dock skall Kommunfullmäktige först behandla frågan den 23 februari, men vi får hoppas att även de tar beslutet. Det här visar hur viktigt det är med politisk aktivitet i samhället. Vi från socialdemokratiska föreningen kommer att fortsätta driva olika frågor som är bra för Åsbro. Jag håller med dig om vägen uppe vid Sporthallen. Jag tror att det är en vägsamfällighet som ansvarar för vägen, men jag skall kolla upp det och återkommer i frågan. Patrik din önskan om skyltning är på gång, enligt vad jag har hört så kommer det upp skyltar till Sporthallen före sportlovet.

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.