tisdag 24 november 2009

NY HÖGSPÄNNINGSLEDNING - 400 KV

Som Bloggen tidigare redovisat så träffas ett antal engagerade människor varannan onsdag kl 18.30 för att diskutera Åsbros framtid. Förra onsdagen kom vi att diskutera den nya 400 KV-ledning som passerar Åsbro på ett för oss otillfredsställande sätt. Vi uppdrog åt Staffan Korsgren att skriva ett "överklagande" till Svenska Kraftnät. Här följer ett citat ur brevet:

"Vi anser att den nu föreslagna ledningssträckningen inte är acceptabel på ett par punkter.
För det första anser vi att ledningen när den passerar Åsbro bör dras i ett mer västligt läge på andra sidan av Hult.
Med den nu föreslagna dragningen kommer ledningen oacceptabelt nära ett etablerat bostadsområde som kommer att kraftigt negativt påverka miljön för de boende.
Dessutom förhindrar dragningen med den ökade styrkan i de elektomagnetiska fälten exploatering av industriområden liksom den delar samhäälet på ett oacceptabelt sätt. Den befintliga 220 KV-ledningen är redan idag ett hinder för ortens utveckling och vi delar inte försagsställarens åsikt att påverkan kan bli liten eller i vissa fall positiv.

Vi manser att ledningen kommer att gå allt för nära Rönneshytta skola utan bör läggas i ett nytt läge längre bort från skolan. Då barn är mer känsliga för yttre påverkan anser vi att läget vid skolan bör justeras ytterligare.

Vi inom gruppen som består av boende im Åsbro med omnejd anser att de justeringar vi föreslår är mycket angelägna.
Människors oro för negativ påverkan av elektromagnetiska fält ökar och därför kommer den nya ledningen påverka Åsbro och dess invånare negativt."

OBS NÄSTA MÖTE OM ÅSBROS FRAMTID ÄGER RUM 2:A DECEMBER 18.30.

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.