måndag 5 november 2007

Gatubelysning

Bilden skall vara så här. Den är tagen på Estabovägen vid 17-tiden idag - det är mörkt minst sagt. Det är en trafikfara att gå ut och gå utan reflexer.
Tänk om gatubelysningen fortsatte från bäcken och vidare på Estabo- och Nyckelhultsvägen - vore inte det nångonting att försöka uppnå. Men hur? En enstaka person kan inte göra så mycket men en grupp eller en förening har större chans att uppnå ett mål. Vi har en förening nämligen ESTABO-VIKENS VÄGSAMFÄLLIGHET. Men det är ju först framåt våren som den har sitt årsmöte och då är mörkret glömt. Men om vi genom att skriva en motion, ge fullmakter och gå på årsmötet kan vi kanske åtstadkomma något.
Fakta kring vägsamfälligheten: Ordförande Bengt Ivarsson, 184 medlemmar som betalar i snitt 100:-/år plus inkomster från företag som utnyttjar vägen. Den största satsningen på senare år har varit asfaltering av de två vägarna (Estabo- o Nyckelhultsv). Årsmöte i maj.
Jag har pratat med Bengt, som f ö håller koll på läget inte minst om kommunen kan göra något men det visar sig att i Snavlunda, där en trasig stolpe har fått stopp på belysning, där har kommunen inte råd att reparera. Det är alltså dyrt med belysning MEN vi behöver ju inte ha så tätt mellan stolparna och kanske vi t o m kan åstadkomma något själva. Satsa på att besöka vägsamfällighetens årsmöte och rösta gärna i minitesten i högra kolumnen högt upp.

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.