måndag 12 november 2007

Vad gör dom på ALFAPAC



ALFAPAC är Åsbros största industri med 80-tal anställda. En mindre enhet finns i Kumla.

Företaget har expanderat omsättningsmässigt från c:a 100 milj kr 2004 till årets 150 milj kronor berättar Marcus Kindvåg. Företaget är ett aktiebolag som ägs av J. Gunnar Olson, vars son Mats Olson är Vd.

Tillverkningen består av teknisk plastfilm och emballageplast - det är alltså mest olika industrier som är kunder. Plasten används även vid tillverkning av plåster och s k stomipåsar.

Råvaran utgörs av små plastkulor - granulat - som kommer hit från olika delar av Europa. I snitt kommer en lastbil med 25 ton varje arbetsdag vilket motsvarar 6000 ton/år.

Till vänster en s k extender som blåser upp det smälta granulatet likt en stor påse upp mot taket - en imponerande syn - där vinklas påsen av och kommer slutligen på stora rullar på golvnivå.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Alfapac AB är ett dåligt företag för sina anställda som är hemskt underbetalda för det slitgöra dom tvingas utstå! Dom stoltserar med sina budgetpapper att dom aldrig gått minus i budgeten men den sektliknande företagsledningningen ger ingen som helst avkastning till dom "slavande" på golvet. Så tänk er för extra en gång innan ni gynnar detta företag.

Anonym sa...

Är inget fel på det förtaget...

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.