söndag 11 maj 2008

ÅSBROROCKEN - vilken grej

17 maj kl 12.00 - 01.00 då blir det rocka av här i Åsbro och GRATIS är det. Platsen är gräsområdet bredvid Åsbro skola. Drogfritt.
21 band är det som spelar och affischnamn är banden MIMIKRY och SteeL AttacK (i bandet ingår Håkan Hemlin vars bror ingår i Nordman).

En rockfestival i Åsbro fantastiskt - men hur kommer det sig?


Bilden fr vänster: Jonas Johansson, Viktor Pedersén, Jimmy Johansson och Tobias Stjernström.

Det är inte någon komersiell arrangör eller kommunen som står för Åsbrorocken utan det är dom fyra idealisterna på bilden ovan som är eldsjälar och arrangörer via "sin" förening som heter Åsbrorockens arrangörsförening. Dom har även en metal-rockgrupp som heter The Fydhs (i gruppen ingår också Christian Ohlsson) som framträder på festivalen.

Åsbrorocken fanns för c:a 15 år sedan och ägde rum några gånger. Den återuppstod 2007 med lyckat resultat och nu är det andra året i följd som den arrangeras. Idén har funnits en längre tid hos grabbarna och när dom kom i kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan som ställde upp och uppmuntrande, då blev det dags. Även ABF medverkar till festivalen.

Syftet är att låta dom mindre banden i närområdet få en plats att framträda på, med proffsig scen och teknik. Intresset bland banden är stort, ett hundratal har visat intresse för att delta.

Förra året kom en 500 besökare - i år räknar arrangörerna med det dubbla. Grabbarna framhåller det positiva med att jobba ideellt - man får mycket hjälp.

Dom vill gärna nämna Nattvandrarna i Hallsberg och Askersund som håller koll så att inte något "spårar ur". F ö fanns det inga ordningsprobelm förra året - man har god kontakt med Polisen som också hade lite koll på arrangemanget - de behövde inte göra några ingripanden förra året.

En annan ideellt arbetande person är ljud-och högtaleriteknikern Jerker Johansson.

Askersunds kommun bidrar med 5000:- och toaletter och många av företagen i Åsbro sponsrar på ett eller annat sätt.

Det kostar att arrangera det här - den största kostnaden är hyra av scenen som är 11 x 6 m.

Och självfallet behöver man fler sponsorer - om Du eller ditt företag vill bidra till en ungdomsaktivitet av stort format här i Åsbro hör av Dej till Jimmy Johansson.

21 band spelar,vilka mer än dom nämnda? - gå in på den här länken http://www.asbrorock.com/ och kolla.

Ett smakprov på The Fydhs (men med reportageljud).


Klicka på pilen för start av filmsnutten

1 kommentar:

Anonym sa...

vi vill vara med och spela på åsbro roken 2010 om det kan gå för sej. mejla om vi kan det på krille-eriksson@hotmail.com

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.