fredag 21 november 2008

STORMÖTE OM KLASS 6

Till det här mötet hade inga politiker infunnit sig så därför ordnas ett nytt möte på söndag klockan 15.00 och då finns politiker från olika partier på plats.

Det är viktigt att de som som vill protestera mot kommunens förslag gör det skriftligt på en protestlapp som distribuerats. Lämna lapparna senast söndag så dom är inne i rätt tid på måndag inför Kommunstyrelsens möte den 2/12.

Fredagens möte besöktes av ett 40-tal personer.














Klas Folenius, representant för föräldrarådet, hälsade välkommen och informerade att det blir nytt möte, med politiker, på söndag och därför föreslog han att man på det här mötet skulle förbereda söndagens möte genom att ta fram olika frågeställningar i ett antal arbetsgrupper och det var vad man gjorde.
Innan man satte sig kom ett antal frågor fram:
Sparar man 500.000 med det här förslaget?
Kan man säga att ett annat sätt att spara är att 8 lärare får sparken? Är ett annat alternativ att höja skatten som exvis Nora gjort?

Alla bloggen har frågat har inte kunnat säga eller visa på ett skriftligt förslag utan det hela härstammar från den s k Lokadagen. Men en arbetsgrupp jobbar ju men är inte klar - märkligt, hur skall man då kunna ta beslut i Kommunstyrelse och fullmäktige utan skriftlig information om det det hela. Det är faktiskt inte så konstigt om Åsbroborna och andra protesterar. Och faktiskt, det var flera som bloggen pratade med. som undrade varför skall det gå så fort.

Exempel på frågeställningar som diskuterades.

Finns det en konsekvensanalys som tar hänsyn till barnkonventionen? Det fanns deltagare som ringt till Barnombudsmannen om detta.

Det sägs att ett av skälen till att kommunen måste spara är pensionsåtagandet - har kommunen inte avsatt medel till detta i tillräcklig omfattning? Hur stor är pensionsskulden?

Vet man hur mycket pengar man får in genom bussning av 6.e-klassare?

Vad anser kommunstyrelsen att demokrati betyder? Varför inte en ordentlig utredning innan man tar beslut?

Vad har det för betydelse för orten att 6:e klass med lärare och annat försvinner?

Oro och protest är de ord man tänker på när man tar del av diskussionerna som fördes.

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.