tisdag 11 november 2008

Bosse Bil Åsbro

Bosse Bil Åsbro kommer kanske "vår" nya volvoverkstad att heta. Det är mycket mer än en verkstad. Så här såg det ut för ett år sedan vid infarten till Åsbro.Min rubrik i Bloggen var då Bo Bilriktning.
Och idag är det hela till 90% klart och flytten från Rönneshytta har genomförts för någon månad sedan. Ägaren och byggherren heter Bo Strömberg Estabo och han har tillsammans med sin son Kalle (och kanske främst Kalle) gjort planlösningen och de har varit sina egna arkitekter.
Lokalen har en bottenyta på 650 kvadrat-meter och tomten omfattar c:a 10000 kvadrat-meter

Byggnaden innehåller 2 arbetshallar, plåt-verkstad, serviceutrymmen och kundmottagning, lunchrum, förråd, tvätthall och 400 kvadrat-meter kallförråd. Dessutom finns kontorsutrymmen att hyra för någon eller några "små" egenföretagare.

Anläggningen ligger vackert placerad vid infarten till Åsbro - tomten är mycket snyggt planerad och iordningsställd. Vid ett besök märker man den genomtänkta planeringen och dessutom är det mycket vackert och smakfullt. Om du gör ett besök lägg märke till de vackra fondväggarna i entre och kontorsdel.

Omkring 4 milj kronor kommer anläggningen att kosta.

Tilläggas kan att Askersund kommun har varit genomgående positiv till etableringen.

Bosse startade sin verksamhet i början på åttiotalet samtidigt som han arbetade på Hallsbergs kommuns renhållnings-avdelning. Det gällde då framförallt bilriktning och plåtskadearbete. Extraknäcket växte och blev heltidarbete och en verkstad i Rönneshytta och nu då verkstaden här i Åsbro som snart blir uppskyltad.

Som Åsbrobo vad har jag för nytta av Bosse bil?

För det första kan Du köpa din bil här och så kan Du får service och då är det Volvo som gäller. "Vi är specialiserade på Volvo" säger Bosse " Och vi är bra på det." Bloggen vet att Bosse och hans son Kalle har ett mycket gott rykte och Bosse, som är blygsam, tillstår detta och säger att han byggt upp en stor kundkrets.
Det är troligt att många vänder sig till Bosse i st f den stora verkstaden i Örebro. När det gäller service skall man veta att Bosse bils namn i serviceboken är lika tryggt som märkesverkstadens.
Här ser vi sonen Kalle arbeta med reparation av en bilfront och reparationer är för närvarande en viktig del i verksamheten med tanke på dagens ekonomiska klimat, men förra veckan sådes en Volvocab för 275.000. Och när Bloggen kollar prislapparna på bilarna så finns det priser från 50.000 till ett par 100.000.

Till försäljning finns en gyllengul Saab-cab och det är ett exempel på den stora delen av verksamheten som affärsmässigt ligger på ett plan som man inte i första hand tänker på när det gäller en mindre bilverkstad. Saaben är en krockad bil från USA som Bosse bil har köpt och reparerat och nu finns den till försäljning. Ett annat exempel är en krockad Mustang som köpts i USA. Den hade bara gått 72 mil är nu snart reparerad och klar för försäljning och värdet på den är flera 100.000 kronor.

För någon tid sedan ringde Volvo i Göteborg och undrade om Bosse var intresserad av 3 demonstrationsvolvo som var högerstyrda. Bosse slog till och byggde om dom till engelska förhållanden, bla nya hastighetsmätare, och sålde dom i England.

Det här var några exempel för att visa på att Boose bil gör ett bra jobb och framförallt har en affärsidé utöver det vanliga. Dessutom bygger idén på att ha mycket goda kontakter och det har Bosse bil bl a i USA, England, Belgien och Tyskland och dessutom svenska kontakter som försäkringsbolag och Volvo.

En del kan tycka att det finns en risk i att köpa en bil som varit krockskadad men enligt Bosse så får han ofta höra att man gör så bra jobb att man inte ser eller märker att bilen varit krockad.

Så här ser det ut i en av verkstadshallarna. Förutom Bosse är det hustru Monica som arbetar deltid i firman och så hunden Flora. För närvarande har man mycket jobb inte minst p g a att man gjorde ett uppehåll under flytten.
Till sist: Du kan förmodligen se ett reportage om Bosse bil i Tvärsnytt (någon gång i veckan).



2 kommentarer:

Anonym sa...

Inslaget kan ses på Tvärsnytts hemsida:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1313789

Det ligger kvar till mitten av december.

/Jonas Kraft, Tvärsnytt

susan sa...

bilservice
Det är en bra blogg jag någonsin har sett. Det hjälper mig mycket i att hitta den information jag behöver. Jag skulle vilja dela det till mina vänner.

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.