lördag 13 december 2008

NEJ TILL BUSSNING AV 6:OR I HASSELFORS OCH FINNERÖDJA

I Hasselfors och Finnerödja var ett beslut på gång hösten 2008 att bussa 6:or, men beslutet om bussning av 6:orna drogs tillbaka - hur gick det till får vi reda på i följande inlägg av Ivan Persson, byalagsordförande i Hasselfors.

Vill här berätta lite om hur vi i Hasselfors lyckades att stoppa förslaget om att flytta våra sexor till Laxå centralskola.
I maj månad så presenterades ett antal förslag på förändringar inom skolorna b.la.då förslaget att sexorna i Hasselfors och Finnerödja skulle flyttas över till Laxå centralskola.
Hasselfors byalag skrev redan i juni månad till (Bun - Barn o UtblidningsNämnden) och påtalade att vi såg stora risker med att flytta sexorna. Dels så får barnen längre skoldagar, det blir längre fram lättare att lägga ned skolan när det finns färre elever och för samhället i stort så är en bra skola livsviktig. Och inte minst viktigt att tänka på barnens bästa.
Nu hade även Finnerödja byalag skickat skrivelse och samtidigt ordnades ett välbesökt möte i Finnerödja den 28 sept.där vi deltog. Där bestämde vi att skriva till alla politiker som stödde förslaget. Hasselfors skolas elever protesterade genom att skicka vykort till (Bun).
Nu hjälpte inte detta för (Bun) tog ändå beslutet att sexorna skulle till Laxå.
Vi skickade nya skrivelser nu till (KS) och även en del insändare och påtalade den dåliga information som varit om förslaget. Även NA bloggen användes flitigt 120 inlägg. Vi startade också protestlistor med många hundra namnunderskrifter. Och i vecka 43 så begärde majoriteten (S och V ) att få träffa byalagen i Hasselfors och Finnerödja för att lyssna på våra argument, och vi påpekade här att en medborgardialog skall man ha före fattade beslut. Vi i Hasselfors hade även kallat barnpsykolog Clas Risberg som är barnläkare på USÖ till mötet, och han hade inget gott att säga om förslaget. Vi hade väl inte så stort hopp efter mötena, vi trodde väl att det var mest ett spel för galleriet.
Men den 3 november så meddelade majoriteten på en presskonferens att förslaget kommer att dras tillbaka. Vi alla som har kämpat för detta känner naturligtvis en stor glädje för att vi har kunnat påverka. Men även politikerna skall ha en eloge för att man tog till sig kritiken och lyssnade. Men vi vet samtidigt att förslaget kommer förmodligen tillbaka, men vi har i alla fall fått en tidsfrist.
Ivan Persson
Ordf. Hasselfors byalag

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.