onsdag 25 mars 2009

FRÅN MÖTET I ÅSBROHALLEN 25 MARS

Ett trettiotal personer hade kommit till det allmänna möte som Socialdemokratiska föreningen arrangerade i Sporthallen. Ordföranden Kurt Blomqvist hälsade välkommen och lämnade raskt över ordet till Bo Trygg Kommunstyrelsens ordförande:
"Det rullar runt, men när varslen övergår till arbetslöshet blir det kärvt. 19 personer har sagts upp inom kommunen - men jag tror vi klarar 2009 men sen 2010 och framåt ????
Positivt är att det finns fortfarande förfrågningar om etableringar inom kommunen främst i Askersund (handel) och Åsbro (tillverkning)."
Sen kom frågor om skolan. De ansågs så viktiga att man "beslöt" hålla särksilt informationsmöte om den om c:a 1 till 1,5 månader.
Vid fråga om järnvägen informerade Bo Trygg att ännu inget besked kommit från banverket, kommunens uppfattning är att järnvägen skall ha samma sträckning som nu.
Kjell Hedenström informerade sedan om att kommunen har tomtmark till villor ovanför Tallbackskyrkan mot norr ända fram till vägen in mot Knottebo.
Priset per tomt ligger på 135.000:-. Detta reagerade åhörarna mot och gjorde jämförelse med Hallsberg där priserna ligger på c:a hälften. Hedenström tog upp jämförelse med Laxå där man säljer tomter för 1:-/st men ändå inte får några tomter sålda. Men man var överens om att man måste marknadsföra tomterna.
Det visar sig att det finns ännu inget beslut på att tomterna skall kosta 135.000:-.
"När postterminalen i Hallsberg blir klar hoppas man att ett antal postanställda bosätter sig i Åsbro - det gäller att alla hjälps åt med marknadsföring".
Vidare fick vi reda på att Askersundsbostäder som har 39 lägenheter här i Åsbro bara har 3 tomma, 2 st tvåor och 1 st etta. Det finns inga planer på att bygga nya lägenheter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var till viss del positiva besked till Åsbroborna, men vad gäller att marknadsföra Åsbro för utomstående barnfamiljer måste vi tala om att barnen får gå några år i Åsbro och några extraår i Sjöängsskolan. Med tanke på Sjöängsskolan så blir det vad jag har hört ingen renovering de närmsta åren. Tänk vad dessa socialdemokrater kör över folk.

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.