tisdag 3 mars 2009

MINNEN FÖRKNIPPADE MED GODSMAGASINET

Så här i början på mars är det gamla Godsmagasinet ett minne blott.

Joakim Skoglund har rivit på ett omsorgsfullt sätt för att sedan kunna återuppbygga det hela, eventuellt som bostadshus i Ormesta Örebro.Rivningsjobbet har tagit ungefär en månad.

Joakim berättar:"jag gör det här som en blandning mellan jobb och hobby och har bl a rivit Hovsta godsmagasin och banvaktsstugan i Säbylund. SJ/Banverket har byggt allting rejält, nästan överdimensinerat med hjälp av duktiga timmermän och snickare."



Det här är en gammal bild på Åsbro järnvägsstation som byggdes 1871, togs i bruk 1873.

Trafiken sköttes av HMMJ - Hallsberg, Motala, Mjölby järnväg. 1879 tog SJ över. 1927 byggdes bangården ut p g a verksamheten vid Impregneringen och 1933 blev det eldrift.


Håkan Sahlin, Estabo, minns stationen på 50-talet. Som ung grabb åkte han från Örebro till morföräldrarnas sommarstuga i Åsbro vid Tisarstranden. Han behövde cykeln i Åsbro varför den poletterades. Och med poletteringsbiljetten i näven gick han till Godsmagsinet och hämtade ut den.

" Faktum är att området kring järnvägsstationen på 50-talet var ett verkligt centrum. Där fanns förutom kiosken på stationsområdet även en speceriaffär - Hedlunds, en köttbutik - Slaktarns, Åkerblads el, Skogshyddans Café, en cykelrepartör, Åsbrodoktorn - homeopaten ÅsbroPelle och så Simons kiosk."


Har Du några gamla bilder på det Håkan räknat upp så kontakta Bloggen.

Inga kommentarer:

Välkommen!

NU HÄNDER DET NÅGOT MED "MACKEN".

Mer inf kommer.


alf.fransson@telia.com.